Flytta knappen saknas på fliken Plats för offentliga mappar i Windows Vista

När du högerklickar på en av de offentliga mapparna klickar du på Egenskaper och väljer fliken Plats, knapparna Återställ standard, flytta och hitta mål saknas. Som ett resultat kan du inte flytta offentliga mappar som Public Desktop, Public Documents, Public Music, Public Pictures och Public Videos.

Microsoft-artikeln KB933127 ger en lösning på det här problemet. Det föreslår att du inaktiverar användarkontokontroll (UAC) tillfälligt, startar om Windows och flyttar sedan de offentliga mapparna. När du är klar, aktivera UAC igen och starta om Windows.

Ett annat alternativ är att logga in som administratör eller motsvarande i säkert läge och flytta de offentliga mapparna.

Det här låter lite tråkigt och kräver att Windows startas om två gånger. Här är en snabb metod som jag hittade för att flytta de offentliga mapparna, utan att stänga av UAC. Ingen omstart krävs.

Flytta offentliga mappar i Windows Vista

1. Stäng alla mappfönster.

2. Öppna ett upphöjd kommandotolksfönster. För att öppna en upphöjd (admin) kommandotolken, klicka på Start, klicka på Alla program, klicka på Tillbehör, högerklicka på kommandotolken och klicka sedan på Kör som administratör .

3. Avsluta Explorer.exe-processen med det dolda Exit Explorer- alternativet. (Starta inte en ny instans av explorer.exe än.)

4. Byt till fönstret för kommandotolken

5. Skriv explorer.exe i kommandotolken och tryck på ENTER. Detta startar Shell under förhöjda privilegier.

6. Högerklicka på den offentliga mappen som du vill flytta och klicka på Egenskaper. Fliken Plats bör nu visa knapparna, nämligen Återställ standard, flytta och hitta mål .

7. När du är klar med att flytta den offentliga mappen, logga ut och logga in igen. (Det här är mycket viktigt. Läs säkerhetsmeddelandet nedan.)

$config[ads_text6] not found

Viktigt: När Explorer.exe körs under förhöjda privilegier körs skalförlängningarna och underordnadsprocessen för Explorer.exe också. Detta är en enorm säkerhetsrisk. Aaron Margosis, Microsoft påpekar att " Om du stänger av Explorer igen, kommer alla barnprocesser som startades fortsätta att vara förhöjda, inklusive webbläsare, IM-klienter, etc., med all risk som medför.

Relaterade Artiklar